Do posledního dechu... Všechno nebo nic... Lepší holub na střeše... Hlavou proti zdi...

Jídelníček

1. května 2018 v 7:07 | 77
Při krátkém výletu na jeden den jím oběd téměř vždy doma a to klidně až v odpoledních hodinách. Beru si nějakou svačinku a k ní něco málo sladkého, ale hlavně hodně tekutin. O rohlíku vydržím klidně půl dne, ale bez dostatečného přísunu vody nejsem dlouho schopen provozu. Když je možnost vezu taky ovoce z vlastní sklizně a zeleninu. Loni jsem se pravidelně občerstvoval broskvemi, které jako jedny z mála přečkaly na zahradě rozmary počasí. Třeba na některém z hradů, kempů a nebo na jiném z míst, které jsem navštívil, broskev vyroste. Pecky jsem po konzumaci vždy zasadil. Tak to všechno za deset let v čase sklizně s košíkem a bedničkama v kufru znovu projedu. Pokud tam zavítá někdo z vás a opuštěná broskvoň tam někde poroste, tak je to možná ta moje. Někdy sice využiju rychlého občerstvení, ale restaurace moc často nevyhledávám. I při delším pobytu se spoléhám na vlastní zdroje. To ale neznamená, že nic nikde neochutnám. Zajímám se jaký se kde peče chleba, jaké tam mají domácí speciality, hlavně teda sýry a taky pivo. Chleba a sýr občas zkouším vyrábět i doma a tak se nebráním ochutnávce a porovnání. Rád taky zkusím víno a nebo třeba med. Z kuchyňských pomůcek je nejdůležitější nůž, lžíce, otvírák a uzaviratelná nádoba s čistou vodou, všechno ostatní se dá postrádat... Nerad sebou tahám zbytečnou zátěž...
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama